Cookieler Hakkında

Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. (“Novartis” veya “Şirket”) tarafından https://www.kalbinidinlesen.com internet sitesini (“Site”) ziyaret eden kullanıcıların site üzerindeki deneyimlerini iyileştirmek amacıyla çerezler ile web işaretçileri ve pikseller gibi benzer teknolojiler (hepsi birlikte “Çerezler”) kullanılmaktadır. Çerezler, Siteyi geliştirmek ve Sitedeki bilgilerin güncel kalması ve kullanıcılar için faydalı olmaya devam etmesi için Şirket’in kesintisiz iyileştirmeler yapmasına olanak verir.

Bu Çerez Politikası (“Politika”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca veri sorumlusu Şirket tarafından çerezlerin kullanımı hakkında kişisel verileri işlenen ilgili kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

A. Çerez Türleri

Çerez, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcınıza veya cihazınıza depolanan küçük boyutlu dosyalardır. Çerezler, kullanım sürelerine bağlı olarak, tarayıcı üzerinden internet sitesine yapılan bir sonraki ziyarette kullanıcının ve cihazının tanınmasına, kullanıcının tercihleri (örneğin dil tercihi veya site ayarları) ve geçmiş işlemleriyle ilgili bazı bilgilerin depolanmasına imkân tanır.

B. Çerezler Verileri Nasıl Toplar

İnternet sitemizi ilk ziyaret ettiğinizde, çerez tercihlerinizle ilgili bir ekran ile karşılaşacaksınız. Bu ekranda kullanılmasına izin verdiğiniz çerezler doğrultusunda ilgili çerezler tarayıcınızda/cihazınızda saklanır.

Çerezlerin her biri genellikle aşağıdaki unsurları içerir:

  • Çerezin gönderildiği sunucunun adı,
  • Çerezin kullanım ömrü,
  • Genellikle rastgele oluşturulmuş benzersiz bir değer/numara (çerezi gönderen internet sitesi sunucusu, ilgili siteye geri döndüğünüzde veya sayfalar arasında gezindiğinizde sizi tanımak için bu değeri kullanır).

Çerezler vasıtasıyla veriler otomatik yöntemlerle (insan müdahalesi olmaksızın) toplanır.

Çerezler, kullanım ömürlerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılır. Oturum çerezleri, ilgili oturum sonunda otomatik olarak silinir. Kalıcı çerezler ise kullanım ömürleri boyunca cihazınızda depolanır ve kullanım ömrü sonunda silinir. Bu tür çerezler, internet sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde sizi ve tercihlerinizi hatırlamaya yarar.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesi (birinci taraf çerezleri) veya üçüncü taraflar tarafından (üçüncü taraf çerezleri) oluşturulabilir.

C. Çerezlerin Kullanım Amaçları ve Hukuki Sebepleri

Çerezler, kullanım amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılır;

  • Teknik (Zorunlu) çerezler, sitenin kullanılabilmesi için gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlerin kullanımı engellendiği takdirde sitenin belirli kısımlarına veya tamamına erişim sağlanamayabilir. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/2-f maddesindeki “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebi kapsamında işlenmektedir.
  • Performans (Analiz) çerezleri, kullanıcıların internet sitesini nasıl kullandıkları hakkında bilgi toplayan çerezlerdir. Kullanıcı deneyimlerinin iyileştirilmesi/geliştirilmesi için kullanılırlar. Bu çerezler, Site üzerinde ziyaret edilen ekranlara, tıklanma sayılarına, sayfaları kaydırma hareketlerine, hatalara ilişkin bilgileri toplayarak kullanıcının Site üzerindeki deneyimine ilişkin bilgi verir. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
  • Pazarlama (Hedefleme) çerezleri, kullanıcıların ilgi alanlarına göre reklam/kampanya sunmak ve pazarlama faaliyetlerinin etkinliğini ölçmek için kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
  • İşlevsellik çerezleri, internet sitesinde kişiselleştirme ve tercihlerin hatırlanması amaçları ile kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler zorunlu çerezler dışında kalan işlevsellikleri sağlama amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığı ile toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

İnternet sitemizde yukarıda açıklanan çerezlerden, internet sitesinin kullanımı için mutlaka kullanılması gerekli olan teknik çerezler ile analiz yapmaya yarayan performans çerezleri kullanılır.

D. Sitede Kullanılan Çerezler

Kanun’un 5.maddesi kişisel veri işlemenin hukuki sebeplerini düzenlemektedir. Bu kapsamda kişisel verileriniz çerezler vasıtasıyla; bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ile kişisel veri işlemenin meşru menfaatimiz için zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak, Site ziyaretinizin uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi ve bir sonraki kullanımınızda bilgilerinizin hatırlanmasının sağlanması, Sitenin işleyişinin ve içeriğinin geliştirilmesi, Site kullanımlarının istatistiksel olarak değerlendirilmesi, Sitede yer alan içeriğin sizin ve cihazınız için en etkili şekilde sunulması amaçlarıyla işlenmektedir.

Sitede kullanılan çerezleri ve ne amaçla kullanıldıklarına ilişkin bilgileri aşağıdaki listede bulabilirsiniz:

Sağlayıcı Kullanılan Çerez Açıklama Türü Süresi
Şirket Net_SessionId Cihazınız üzerinden gerçekleştirilen oturumun tanınması için kullanılır Birinci Taraf Çerez Oturum süresince saklanırlar.
Şirket Consent Çerez kullanım tercihlerinize yönelik ayarlarınızın hatırlanmasını sağlar. Birinci Taraf Çerez 1 Yıl Süreyle Saklanmaktadır.
Google GA Bu çerez internet sitesindeki ziyaretçilerin sayılması ve trafiğin ölçümlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Üçüncü Taraf Çerez 2 Yıl Süreyle Saklanmaktadır.

 

E. Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Veriler

İşbu Çerez Politikasında belirtilen amaçlar dahilinde; çerezler vasıtasıyla kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, IP adresi, kullanıcı ID, ziyaretinizin tarihi ve saati, etkileşim durumu (örneğin, siteye erişip erişemediğiniz veya bir hata uyarısı alıp almadığınız), sitedeki özelliklerin kullanımı, girdiğiniz arama ifadeleri, sitemizi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz, dil tercihleriniz, sayfaları kaydırma hareketleri, eriştiğiniz sekmelere ilişkin bilgiler dahil kullanıcı işlem kayıtlarına ilişkin veriler toplanmakta ve işlenmektedir.

F. Çerezlerin Yönetimi- Çerezlerin Engellenmesi & Silinmesi

Tarayıcınızdaki ayarları değiştirerek ya da web sitesi çerez tercihlerinizi işaretleyerek, çerezleri kabul etme veya engelleme imkanına sahipsiniz. Ancak, çerezler engellendiğinde, web sitemizin tüm interaktif özelliklerini kullanamayabilirsiniz.

Buradaki reddetme seçeneklerini kullanarak, istediğiniz zaman çerez ayarlarını değiştirebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarından da çerezleri yönetme imkanına sahipsiniz. Çerezlerin devre dışı bırakılması yöntemi her tarayıcı için farklılık arz edebilir. Çerezleri nasıl devre dışı bırakacağınız hakkında, kullandığınız tarayıcıya ait linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz:

G. Çerezler Vasıtasıyla Kişisel Veri Toplamanın Hukuki Sebebi

Çerezler ile toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. Maddesinde yer alan bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ile veri işlemenin meşru menfaatlerimiz için zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir. Belirli çerezlerin kullanılabilmesi için ise açık rızanızın bulunup bulunmadığını sorulmaktadır. İlgili çerezlerin kullanımına açık rıza vermeniz durumunda, kişisel verilerinizi ilgili kişinin açık rızasının bulunması hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir.

H. Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Verilerin Üçüncü Taraflarla Paylaşımı

Çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler kapsamında yurtiçi ve yurtdışında yerleşik tedarikçiler ve çerez sağlayıcıları ile paylaşılmaktadır. Kişisel verilerinizin üçüncü taraflar ile paylaşımında Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kurallara uygunluk sağlanmaktadır.

İ. İlgili Kişi Hakları

Çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerinize ilişkin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen haklarınızı kullanmak için aşağıdaki yöntemleri tercih edebilirsiniz:

Son Güncellenme Tarihi: 1 Ekim 2022

Kalbinidinlesen ile ilgili içerikler ve güncellemeler hakkında bilgi almak için e-bülten’e üye olun.